Sunday, July 7, 2013

Now i know...

Urmm.. tak tahu mane nak mule.. mmg sedih la hati nana ni. Maybe reason tu dia jauhkan diri dr nana.. takpe la.. nak buat mcm mane.. just nana takkan berharap lg dah.. berhenti berharap nana.. takde sape suke org gemok... skrang nana tau.. llaki kalo dah jauhkan diri, dorunk akan senyap je. Tu petunjuk yg llaki tu tak suke kitew. Just continue ur life n think about ur future nana.. semoga awk bahagia ngan org2 yg tersyg.. n nana tolong awk tak minta balasan ape2 pun. Nana tolong awk ikhlas so quality hidup awk always tiptop without any sakit.. ILY dear.

Tuesday, June 18, 2013

like it!!!!!!!!!!

CIRI-CIRI SUAMI YANG SWEET DAN ROMANTIK

1. Call isteri time waktu keje sebab nak cakap rindu.

2. Peluk isteri secara tiba-tiba.

3. Puji isteri cantik.

4. Bergurau senda dengan isteri time baru balik keje.

5. Kemas rumah atau masak bersama isteri kat dapur.

6. Urut bahu atau picit kepala isteri dengan sukarela time tengah santai-santai duduk kat sofa sambil tengok TV

7. Tolak stroller baby atau dukung anak time shopping bersama isteri.

8. Berada disisi isteri time isteri melahirkan anak.

9. Sanggup bangun pagi dan masak breakfast untuk isteri.

10. Belanja isteri pergi shopping sakan dengan ikhlas dan gembira.

11. Bagi hadiah atau bunga kat isteri walaupun bukan pada hari
anniversary ataupun birthday.

12. Dengar luahan isteri time isteri tengah sedih akibat PMS sambil bagi kata-kata semangat.

13. Rajin solat berjemaah bersama isteri dan cenderung mengajak isteri lebih dekat dengan Allah.

14. Buat candle light dinner secara mengejut

Friday, June 7, 2013

Derma darah...

Buat kali ke-3 derma darah tak lepas.. aishhh ape la dr ni.. amik tekanan darah nana pun amik la banyak kali. Kalo tinggi pun suruh la rest dulu... ape la.. tp mmg ramai kena reject semalam.. nana ingatkan yg kurus2 ni lepas. Same gak.. high blood preasure.. then pagi ni sirona dtng kat meja nana n teha.. dia ckp knpe la ramai budak2 muda nowaday ramai yg takleh derma.. 50% lak tu takleh derma. Padahal dlm ofis ni ramai budak mude.. urmm hahaha..kesimpulannye kat malaysia ni dah ramai ade high blood preasure ker??? Aishhh.. ape2 jer la... xoxo

Tuesday, May 21, 2013

terberani la plak.. aishhh...

salam uolss.. mcm mane ek nak start citer ek.. mcm ni, time tgh busy2 buat kerja, tetibe nana nampak kelibat mamat yg nana suke tgk tu.. aish tah mcm mane tetibe diri nana ni berani lak nak gi tegur mamat tu.. aishhh jatuh rasenye jantung nana ni.. nervous tak hilang2 sampai nana balik dr kerja.. nak tau aper berlaku?? meh nana citer detail.. tgh2 kusyuk buat kerja, nana nmpak kelibat oumar datang kat meja teha.. tah bg document aper tah.. time bile nana dah nmpak dia nak dtng kat meja teha, on the spot nana pandang balik pc nana smbung uat kerja. pas oumar dah settle cakap ngan teha, oumar nak gi hantar billing, nana boleh la ter"erkk" kuat lak tu. then oumar terbenti jap then paling ke arah teha. nana nak time tu pandang je ngan nervous tak terhingga.. aishh Ya Allah.. tuhan jer tau perasaan nana time tu..maybe oumar ingat teha yg panggil kot.. padahal nana yg ter'erkk' kat ctu.. time oumar pandang belakang terus nana ckp.. "Nak tanye ckit boleh? Awk pakai perfume ape ek?". Ya Allah nervousnye nana.. then oumar pun ckp "devil love". 2 kali la nana arr sebb tak dgr dia ckp..  devil love ker dovey love ker nana pun tak pasti. yg bestnye, cara dia ckp ngan nana mcm romantik giler.. nana rase mcm dia berbisik ngan nana.. hahahha.. nana nana... ape ko dah buat... malu siot.. malu sgt2.. ni sume gara2 office mate nana la cabar nana tanye dia pakai perfume ape. tak pernah nana buat mcmni.. mcm memalukan diri sendiri.. aishhh.. aper2 pun thank oumar bgtau awk pakai perfume ape even i cant hear wat u said... xoxo

Monday, May 13, 2013

Chocolate....

Salam.. 13 may is my birthday.. of coz that day I'm so happy.. pagi isnin yg menghappy kan nana. Mcm biase, nana gi kerja. Bangun mandi n buat ape yg patut. Aritu nana comey2 ckit. Maklum la my birthday. Hehehd. Sampai ofis duk relex dulu sebelm mula kan kerja. Tepat kul 9 baru start wat kerja. Time tgh buat kerja tu, tetibe sook mun dtng tmpat nana bg choclate. She said ` from Leuk`. Hehehe VP nana bg hadiah.. bday dia jugak hari tu. Choc dr australia tu.. hahaha btw thankz bos.. xoxo




Sunday, May 12, 2013

~it touch my heart~

episode 1

episode 2

episode 3

the finale

6 Fakta Almarhum Ustadz Jeffry AlBukhori didalam memperlakukan Isterinya

♥ 6 Fakta Almarhum Ustadz Jeffry AlBukhori didalam memperlakukan Isterinya ♥

1. Abi selalu memimpin tangan isterinya saat berjalan, jikapun 1 tangan juga tak bisa memimpin karena suatu hal, Abi selalu meminta istrinya yang memimpin tangannya. Alasannya dia bertanggung jawab atas jalan istrinya supaya selalu aman.

2. Abi selalu mencium kening istrinya disaat-saat tertentu, sebelum dan selepas balik dari bekerja, selepas solat, sebelum dan sesudah tidur. Alasannya sebagai tanda bahwa dialah pelindung dan penenang istrinya agar istrinya selalu merasa nyaman.

3. Abi tidak pernah berteriak pada istrinya, alasannya suara yang keras dari suami untuk istrinya adalah cambuk yang menyakitkan.

4. Abi tidak pernah mencela dan memaki istrinya sebesar apapun kesalahan yang diperbuat alasannya makian dan celaan bukan kata kata yang bijak untuk mengajarkan kebenaran

5. Abi selalu memeluk dan membelai istrinya jika istrinya berbuat salah, alasannya mulut dan perbuatan istri adalah tanggung jawab suami, bila istri sampai tidak terkontrol itu adalah salah suami, sebab itu dia selalu memeluk dan membelai istrinya sambil berkata "maafkan Abi" , lain kali jangan kamu ulangi kesalahan itu lagi, jadilah istri yang soleha dan baik, salahkan Abi saja.

6. Abi selalu bangun sebelum dan berangkat tidur setelah istrinya, alasannya kewajibannyalah untuk melindungi hidup istrinya dimulai saat bangun tidur dan sampai akan tidur, itulah janji suami pada istrinya.

Pepatah ada mengatakan hati wanita akan luluh jika disiram dengan air sejuk daripada menyiramnya dengan minyak panas, krn pada dasarnya mereka inginkan perhatian dan kasih sayang.

Semoga keluarga kita selalu bahagia dan harmoni.

Aamiin.
# so sweet.. hope oneday i can get husband like him

why this happen to me...

sedihnya.. kejap lagi dah nak balik Petaling Jaya...kalau la boleh, balik selasa kan best... boleh celebrate my birthday esok same2 ngan family...hukhukhuk... time2 ni la plak nak sakit.. knp lak time birthday nana, nana sakit.. ni gara2 kawan wechat nana la nie bawak virus.. siap awk hairul, jumpe lagi sekali awk kena blanjer nana hadiahh.. hahahahha.. confirm esok kat ofis flat giler.. dah la tak sihat, demam, sakit tekak, then aircond kat ofis tu perhhh mcm kat dlm freezer.. btw nak taknak kena tahan la.. tinggal sebulan jer lg praktikal.. yippie.. pastu habis.. tak sabarnye nak habis... hahaha.. hopefully everything gonna be ok after this.. amin.. xoxo..

say it everyday...

7 KALIMAT YANG DISUKAI ALLAH SWT’’

● Pertama adalah kalimat “Bismillah” yang di ucapkan pada tiap² hendak melakukan sesuatu.

● Kedua adalah kalimat “Alhamdulillah” yang di ucapkan pada tiap² selesai melakukan sesuatu.

● Ketiga adalah kalimat “Astaghfirullah” yang di ucapkan jika lidah terselip perkataan yang tidak patut atau ada tindakan kita yang tidak pantas.

● Keempat adalah kalimat “Insya Allah” yang di ucapkan jika merencanakan untuk berbuat sesuatu.

● Kelima adalah kalimat ”La haula wala kuwwata illa billah” yang d iucapkan jika menghadapi sesutu yang tidak disukai maupun tidak di ingini.

● Keenam adalah kalimat “Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun” yang di ucapkan jika menghadapi dan menerima musibah baik musibah kecil atau pun musibah besar.

● Ketujuh adalah kalimat “La ilaha illa Allah” yang di ucapkan sepanjang siang dan malam, hingga tak terpisahkan dari lidah kita.

for women..

6 PESANAN UNTUK WANITA.

1. Jaga solat pada awal waktu.
Kalau datang haid sekalipun jika tidak dapat solat, kena duduk atas tikar sembahyang supaya anak tidak lihat kita meninggal solat.

2. Hidupkan Bacaan Hadis Nabi saw di rumah dengan keluarga.
Dianjur baca Hadis Fadhilat Amal. Ini amalan sahabiah zaman Nabi saw sehingga dari rumah kita keluar anak-anak yang soleh yang mendoakan kesejahteraan kedua ibubapa dunia/akhirat.

3. Baca Al Quran setiap hari walaupun hanya 8 ayat.
Kalau tak mampu nak baca kerana terlalu sibuk, cukup dengan mencium Al Quran dan muhasabah 'Ya Allah, apa dosa saya hingga saya tak dapat nak baca kitab Mu pada hari ini."

4. Mendidik anak secara Islam.
Mengajar anak-anak dari kecil bermula dengan doa-doa masnun. Iaitu doa seharian Nabi saw saperti doa tidur, bangun tidur, makan dan sebagainya.

5. Hidup sederhana dengan tidak membebankan suami.
Setiap hari malaikat akan menghantar 500 jambangan bunga dari syurga untuk wanita yang hidup sederhana. Setiap titisan air masakan dan basuhan mereka akan menjadi zikir mohon keampunan kepada Allah swt atas wanita tersebut.

6. Galak suami untuk bermujahadah atas Agama Allah.
Seorang isteri yang menggalakan suaminya untuk solat berjemaah di Masjid/Surau akan dapat pahala berjemaah suaminya termasuk solat dia sendiri.

Mudahan-mudahan ulasan ringkas ini bermanfaat. Muzakarahlah
bersama teman wanita lain supaya hakikat amalan ini masuk
dalam hati kita dan mudah nak amalkan.

via : Maz Mihar

Sunday, May 5, 2013

vote vote and vote!!!!!!!!!!!

05.05.2013 
tarikh bagi rakyat Malaysia untuk mengundi... 
undi la untuk masa depan negara..
pilih dengan bijak... 
hehehhe nana cakap jer boleh la.. 
tapi nana sendiri tak gi mengundi.. 
tak daftar lagi.. kalau ikutkan ni la first time nana mengundi.. 
takpe la, lagi 5 tahun nana undi.. 
it will be my 1st vote for malaysia..
jariku bersih dr dakwat biru..
hehehehhe peace xoxo....

Saturday, May 4, 2013

mayyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i love this month so much.. especially 13th may.. my day.. tarikh me dilahirkan.. hehehhe ayah nak hadiaaaahh.. hahahha tak malu minta ayah hadiah.. tak kira jugak.. nak smartphone baru boleh.. kali ni nak android plakkkk.. huhuhu...

broken heart...


seriously i hate u.. tah kenape aku leh lak tergerak hati nak bukak wall korunk kat fb.. lagi la membara panas hati ak nie.. because of u, aku tak caye ckp llaki. until now, after 1+ year susah ak nak maafkan ko... im so sorry beb.. i cant because u hurt me a lot..btw, semoga berbahagia korunk hingga akhir hayat.. kalo ko bace blog ak nie, doakan ak dpt cepat jumpe jodoh aku.. insyallah time tu aku dah boleh maafkan kau sebb ak dah jumpe org lain... 




Photo
 

Thursday, May 2, 2013

bukan dia tapi aku...

i dont know why.... layan lagu ni, tetibe rase sedih.. rase nak nagis... mood unstable.. layannnn..... xoxo


Sunday, April 28, 2013

gwiyomi....


gwiyomi...
agak famous la nowadays.. cute jer tgk.... so nana try la buat.. tp nana buat tak se"cute" gurl lain buat.. maybe because nana mmg tak cute.. hahahhaha
actually wat is gwiyomi... 
The Gwiyomi Song, or Kwiyomi Song, is a k-pop single by south korean singer Hari and was released on February 18, 2013. 
It was inspired by a gesture from rapper South Korean Jung Ilhoon of boy group BtoB
The gesture is called 'Gwiyomi Player', which became an Internet meme in October 2012 followed by its first appearance on South Korean reality show by SBS MTV named MTV Diary. 
The gesture has also inspired many Asian netizens to upload their own versions onto the internet

 ni versi nana.... 

video

cut version

video
half version


nie plak yg nana suke tgk.. cute sgt2...

Sunday, April 14, 2013

hmmmm...

    

selamat pengantin baru new neighbour...

yeyyyyy... my new neighbour kawin arini.. semalam nikah.. smart sehhh.. peach color lagi... anyway, selamat pengantin baru bro... semoga kekal hingga akhir hayat.. hahahha baru nak usha, tgk dah kawin... takpe la... takde jodoh.. kahkahkah... alaaaaaa...... ni buat nana rase nak kawin nie.. ayahhhh ibuuuuuu nak kawin boleh takkkk??????? hahahahha tapi calon takde.. tolong carikannnnnnn... hahhahaha.. lg sebulan lg bday nana... lepas dr umur 25 tahun ni, nana malas dah nak fikir pasal jodoh... kalau ade, ade lah.. kalau takde, suruh jer parent cari kan.. senang habis cter.. hahahha sume dah tertulis.. setiap human being pasti ade jodoh masing2 kan.. just kena berusaha mencari... insyallah jumpe.. :)

Saturday, April 13, 2013

like like like!!!!


best dengar lagu ni... mcm kena gak nak hidup nana... ade lagi satu lagu yang nana suke... 



fall in love with this songs... xoxo

Saturday, April 6, 2013

i can't

ello, good evening peeps.. so how's ur day... me, sgt2 la busy.. busy ngan kerja, busy ngan thesis.. dlm busy2 tu, ingatkan boleh lupekan dia.. semakin hari semakin nana nak lupekan dia, semakin kuat rindu nana kat dia.. aish nak buat mcm mane la nie.. nak benci dia pun tak boleh, semakin nak benci, semakin sayang la kat dia.. i really miss him.. miss his voice so much... i will waiting for u dear... sampai nana give up... :(( now, nana just fikir positif jer pasal dia senyap mcmtu jer.. dia busy kot... kan dia busy 2 bulan nie.. tp bak kate kawan2 aku, takkan la busy langsung tak boleh nk msg pun.. tah la.. no comment...

Sunday, March 31, 2013

Sony Xperia Miro...


wahhh, rase mcm tertarik lak ngan smartphone nie.. 


kalo la ade duit extra, nana dah beli dah phone ni.. market price sekarang RM599 jer.. 

Specifications

Camera and video

  • 5 megapixel camera with pulsed LED flash and Auto focus
  • 4x digital zoom
  • Front-facing camera (VGA)
  • Self-timer
  • Send to web
  • Touch capture
  • Video light
  • Video recording

Connectivity and communication

  • USB High speed 2.0 and Micro USB support
  • WiFi and WiFi Hotspot functionality
  • DLNA Certified
  • Synchronisation via Exchange ActiveSync, Facebook, SyncML, Google
  • aGPS
  • WebKit web browser with Pan & zoom
  • Bluetooth technology
  • Native USB tethering

Memory

  • Internal phone storage: 4.0GB (up to 2.0GB user-accessible memory)
  • 512 MB
  • Expansion slot: microSD™, up to 32GB

Entertainment

  • TrackID music recognition
  • xLOUD Experience – audio filter technology from Sony
  • FM Radio with RDS
  • Audio playback, supported formats: MP3, 3GPP, MP4, SMF, WAV, OTA, Ogg vorbis
  • Audio recording, supported formats: 3GPP, MP4; AMR
  • 3D and motion gaming
  • Timescape with Twitter integrated
  • Sony Entertainment Network (selected markets only)
  • Manual equaliser

Display

  • 3.5”, 320 x 480 pixels 16,777,216 colour TFT
  • Anti-reflection coating on mineral glass
  • Capacitive touchscreen with on-screen QWERTY keyboard

Pre-loaded applications

  • Google Voice Search
  • Google Talk™ application
  • Google Talk™ video chat
  • Google Mail
  • Google Maps with Street View and Latitude

Networks

  • GSM GPRS/EDGE 850, 900, 1800, 1900
  • UMTS HSPA 900, 2100 (Global except Americas)
  • UMTS HSPA 850, 1900, 2100 (Americas)

saper rase baik hati tu, hadiah la kat nana ek tuk birthday nana nanti.. hahahhaha... ayahhhhhh nak phone ni boleh?? belikan boleh??? hehehehhe.....

lelaki....

seriously, aku benci lelaki... aku rase sekarang ni lelaki yg ade, yg aku kenal sgt2 la useless... aku benci lelaki mengongkong sangat2... dr cerita kawan ak, buatkan ak lagi tak suke lelaki.. aku rase macam nak switch on balik mind set aku pasal lelaki.. "ANTI LELAKI".. dr pengalaman aku sendiri pun dah menunjukkan yg llaki ni sgt2 la tak gune.. serius aku dah start balik tak suke llaki.. lepas 2 org llaki yg ak kenal buat perangai, start ctu aku dah caye lelaki.. takpe la, mungkin takde jodoh.. yg sorang tu ak dah tahu sebb ape dia senyap mcmtu jer.. tgk2 adik aku citer yg dia dah jumpe ex ak n ex ak tu dah ade anak.. what the ****, baru setahun je break dia dah kawin n ade anak.. yg 2nd ni plak pun same.. senyap mcmtu jer.. dia ak tak dpt tau lgi knp dia senyap mcmtu jer.. last dia tanye aku kat whatsapp. dia tanye ak kat mane jer.. pastu lost mcmtu jer.. urmmmm whatever la.. hope aku tau sebbnye 1 day.. so that is why aku start balik "ANTI LELAKI". hope one day, ade guy yg dapat bukak hati aku ni balik n tukar mind set ak yg bukan sume lelaki teruk.. xoxo daa~

Saturday, March 30, 2013

shhhhhhhh~



~ CINTAILAH DALAM DIAM - DIAM ~

• bila belum bersedia MELANGKAH lebih jauh dgn seseorang ..
• cukup cintai ia dalam DIAM ..
• kerana diammu adalah salah satu BUKTI cintamu padanya 
• kau ingin MEMULIAKAN dia ..
• dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yg TERLARANG ..
• kau tak mau merosak KESUCIAN dan PENJAGAAN hatinya ..
• jika kita MENCINTAI seseorang ..
• biarlah kita MENDIAMKAN diri ..
• kerana apabila kita DIAM itulah ..
• yang menjadi tanda CINTA kita pada NYA ..
• dan KHABARKANLAH perkara ini kepada ALLAH ..
• kerana dia ANUGERAH segalanya kepada kita ..

MENUJU CINTA ILAHI CINTA SEJATI ..




 

new office.....

holla.. 28.3.2013... genap 2 bulan trainee kat Aon Insurance Brokers Sdn Bhd.. banyak kerja.. tp tak sebanyak kerja trainee AGCN n RMA.. nasib nana kot dpt department MARINE,CP&I tu.. huhuhu.. keesokkan harinye, kena pindah ofis baru.. dr damansara heights to bangsar south.. lagi jauh a lepas nie.. kena gi awal n balik lambat...urm... takpe la, lg 2 bulan jer pun trainee kat ctu..hehehhe.. xoxo

Sunday, March 24, 2013

balik keyeLL!!!!!!

sedihnye.. dah kena balik kl.. tah bile lg boleh balik seremban.. rasenye lagi 3 minggu baru leh balik seremban... tp next week hani nak tunang.. nak gi la... kawan baik ak kot tunang.. mane leh tak gi... tgk la mcm mane.. kalo takde hal nana balik jer la... gtg, nak kena singgah jusco equine amik barang kat akak ni... nanti nana post entry pasal barang yg nana beli tu ek.. xoxo..

Saturday, March 23, 2013

hehehehe....

Sesibuk mana pun kita, luangkanlah masa untuk hantar 1 sms kat dia, itu sudah cukup untuk membuatkan si dia tersenyum tanda diingati :)

im so jealous...

jelesnyeeeee.. sgt2 jealous.. td abg sedara nana tegur nana kat fb... dia ckp dia dah abis master.. aishhhh... tak boleh jd ni.. bulan 9 nak futher phd plak... jeles jeles n jeles... nana nak jugakkkk... dia gi ngan wife dia.. both of the sambung phd... ishhh jd doctor la dorunk lepas nie... takpe2.. nana nak follow jugak.. mule2 nak cari bf yg nak further stdy.. or yg dah ade master pun ok gak... then kawin.. lepas kawin sambung same2 kat oversea amik phd plak.. well, abg sedara nana tu buat master setahun.. 3 tahun tuk phd.. urm dia dah 29 tahun kot baru hbs master.. so kiranye nana boleh lg la... muda lg... 29 tahun nana dah ade phd.. tu pun kalau diizinkn ALLAH.. Insyallah.. doakan nana ye.. xoxo...

alhamdulillah...

semalam, 22.03.2013 bersamaan jumaat nana gi melaka jumpe lecturer tuk discuss about my thesis... hari tu agak sedikit malang ar... nak tunjukkan mdm D journal yg teha n nana cari.. tp takleh bukak plak kat pc class.. nasib baik la nana bawak notebook... so nana gi la kat beg nana.. nana kuarkan notebook tu.. pastu nak kluarkan la jugak chargernye sekali.. raba punye rabe dalam beg, tgk2 nana tak bawak charger.. aduhh parah nie... mcm mane nak buat.. terpaksa la nana n teha gi print journal tu... kelam kabut gak la nak gi print. takut madam D tunggu lama.. after print that journal, ktrunk show that things to madam D. madam bace jounal2 tu... then she said that "OK, boleh proceed with proposal. next meeting i want to see the proposal". alhamdulillah la mem trima n she ask us to stay with that topic.. hehhhhe... tak sabar nak settle kan sume nye.. huhhuhu.. pastu cari calon then boleh kawin... hahahah.. xoxo...

Friday, March 15, 2013

wat a bad day yesterday.. huhu

perh.. risau giler.. mcm mane nak cakap ngan ayah ni.. lampu kereta spotlight pecah.. huhuhu.. bukan nana yang buat.. balik2 kerja jer tgk kreta dah bercalar.. lampu dah pecah.. tatutnye nak ckp kat ayah... mahal ker ek nak betulkan.. ish saper la punye kerja yg buat Mr Viva nana tu.. sian dia sakit.. dah bercalar, terluka n parah dah nana tgk.. mcm hati nana nie.. takpe la.. esok nak gi bangsar south tgk tempat kerja baru then nak gi Tesco beli gam tuk dia.. mane tahu boleh lekat ker.. hehehhe.. takpe MR.Viva.. nanti nana rawat awk ek... lgpun nana takde saper2 yang boleh nana rawatkan selain awk Mr Viva.. heheheh.. oklahlah.. see uoll next entry.. xoxo...

Thursday, March 14, 2013

Alhamdulillah...

semakin hari, semakin dapat nana lupakan dia... setiap hari nana berdoa supaya Allah buang perasaan nana ni.. nana dah tak tahan dah.. thank Allah kerna makbulkan doa nana.. thank to him also kerna hadir dlm hidup nana selama ni.. kawan dah dekat setahun n kapel just sebulan lebih..

lagu ni sesuai giler tuk nana... from judika aku yang tersakiti... :(


pernahkah kau merasa jarak antara kita
kini semakin terasa setelah kau kenal dia
aku tiada percaya teganya kau putuskan
indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
kau pergi tinggalkanku

tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
aku pergi untuk dia

tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
(walau tak bersama dia)

oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Wednesday, March 13, 2013

13.03.2013

what a nice date today.. alangkah bagus nye if tarikh ni jadi tarikh bersejarah... hahahaha... tak mengharapkan aper2 pun.. btw, harinie settle sume kerja yg sir edward bagi.. banyak gak la kena taip.. hahaha.. after this kena buat filling plak.. dah bertimbun2 dah document atas meja nana nak kena sumbat masuk dalam fail.. aishhhh.. tak suke meja bersepah... oklah, ni pun pinjam pc din nak update blog.. thankz tau dinn kasi pinjam pc.. hehehehhe... nak buat kerja dulu.. jumpe lg nanti... bye.. xoxo

Sunday, March 10, 2013

rase nak gelak terguling2

urmmm.. tak tahu nak cakap aper dah... dah banyak kali cakap tak same.. tah ape2 la kawan2 nana kat bbm ni... lain gile lah...

hah pic nie.. mane same mcm neelofa.. adoii korunk nie.. rabun agaknye... hahahahahhaha

sunday, 10.03.13

salam uols..
sedihnye arynie dah kena balik kl.. bosan la balik kl. kerja kerja n kerja.. nak kuar hang out pun, tak tahu nak hang out ngan saper.. urmm rindu time diploma dulu.. boleh hangout slalu... jalan2... tgk wayang... dah nasib.. trima je la seadanye... lagi 2 minggu nana balik hometown.. tak sabarnye.. hehehehe... anyway, love uols yg kenal nana n yg ade sekeliling nana.. xoxo....

i need u...

betul.. tp susahkan nak buat sidia paham.. so jalan yg paling mudah tuk korunk buat is just mengadu kat Allah.. cerita semua masalah kat Dia.. Insyallah ade penyelesaiannye.. yang penting hati kena sabar n kuat.. chill and alway be happy.. xoxo...

Saturday, March 9, 2013

Jodohku.....

Jodohku......

Sabar dan tenanglah

Aku di sini masih bersabar menantimu

Tersenyumlah

Karena aku yakin kebahagiaan mendatang

Jikalau detik ini hatimu sedang terluka rawatlah

Dengan mendekatlah kepada-Nya,

Tapi di sini aku berharap kau baik-baik saja

Waktu terasa lama buatku,

Tapi aku yakin takkan lama lagi kau akan hadir buatku

Mengajakku dan mengingatiku

Sering pula kau akan menanyakan

Sudah solat sayangku?

Jodohku.....

Aku rindu

Bila kita bertemu?

Begitu banyak hal yang ingin ku ceritakan kepadamu

Begitu banyak pula harapanku untuk menantikan nasihat-nasihatmu

Dlm hati ini ku sediakan ruang dan tak sabar menanti kehadiranmu

Semoga aku dpt merawatmu sehingga Allah menyembuhkan luka hatimu

Temukan aku dalam istikharahmu..... ^_^

jom kurus.........


before besar mcm nie
after jadi besar ni.. but still besar la jugak kan..


salam.. how are you.. hope korunk sume sihat.. so hari ni nana nak cter pasal diri nana plak.. since small, nana tak pernah rase kurus... teringin sgt nak kurus.. tp takde la kurus sgt.. sedap2 badan jer.. ade ade amik product ni.. mmg jadi la.. turun kot.. tp depend kat badan individu tu sendiri la jugak.. sebb kawan nana amik product ni mmg tak turun bnyak... for me, it work.. dah lame nana benti amik product ni.. nak continue, tp tggu la ade duit duit or ade org yg baik hati sponser nana.. hehehhe btw, ceter punye citer, nak tau product aper tak?? haaaa ini la product dia.... jeng jeng jeng...
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^






 

haaaaaa... susu ni la buat nana kurus... thankz alpha lipid SD2.... nanti kite jumpe lg ek.. skrang financial nana tak mengizin kan...

sayang kamu sumee!!!!!!



love themmmmm soooo muchhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~internship n moving out~

holla.. tak tahu nak wat aper.. so nak ctr cikit aper yg nana buat skrang.. skrang ni tgh internship kat kl.. wahhh jadi org keyell la plak nana ni.. dulu pernah gak duk kl 3 tahun.. di duduk lg kat kl area damansara.. intermship kat AON INSURAN BROKERS MALAYSIA. kerja kat company tu mmg banyak.. lumrah la kerja kan.. tp best la kerja kat ctu.. not bad.. lepas nie bulan 4 ktrunk akan ade new building for that company.. we move to bangsar south la plak.. tah la.. tak tahu la nak rase ape.. teruja?? i dont think so.. takut kot.. dah la jalan tak tahu.. nak minta tolong bf, tah dia hilang ke mane.. urmm, takpe ar.. bnyak alternatif lain kan.. try smpai dpt tempat tu ye nana.. chaiyok chaiyokkk... haaa.. lg 1 benda yg merunsingkan.. PARKING!!!!!!!!!!!!!! mane nak park kreta nanti... its ok nana.. nanti gi survey before nak masuk company baru tu k... huhuu

MiSs yOu sO mUch!!!!!

i dont know what is actually happen with our relationship... but yg i tahu, i will try my best to fix it as usual.. kalau tak boleh jugak.. i berserah jer... kalau ade jodoh tak kemana...

Friday, March 8, 2013

goodbye celcom.. hello umobile

about 1 year tak jenguk blog nana ni.. rase rindu lak nak menaip.. tapi sekarang ni nana agak sibuk.. sibuk dengan kehidupan sekarang... macam2 dah berlaku kat nana since last year 2012.. by the way tahun 2013 ni nana nak bukak buku baru.. tinggal kan semua cerita lama... tp rase mcm same jer nasib nana macam tahun lepas.. fail in love.. hahahhaha.. maybe bukan jodoh nana kot lg.. haaa bab jodoh cerita lain.. bab education nana cerita lain.. macam2 la nana nak cerita.. rasenye dengan menaip ni, nana dpt releasekan tension nana kot... hahaha ade kot la plak kannn.. ape la nana ni.. btw entry kali ni nana just nak cerita pasal line phone.. before this nana guna celcom tuk blackberry nana.. now, start from today, nana nak try guna umobile la plak.. nak tgk service dia mcm mane lak.. lg better or worst from celcom... huhuhu.. tu jer cerita tuk harini.. tata titi tutu...